Chastellux-Sur-Cure (La Rue Perrin) – Dun-Les-Places

Dag: 32 datum 15 juli 

Kilometers: afstand 22,1 – totaal afgelegd 704

Ik ben door die rustdag eigenlijk vergeten te vermelden, dat ik weer een mijlpaal had weggewerkt, n.l. Vézelay. Deze morgen is eenieder uit zijn bed gekomen met gekreun en gesteun. De vorige dag heeft er wel in gehakt. Voor de twee meiden uit Brussel was het de eerste dag, voor Joop, Hermien en ook voor mij is het een heel ander gebied.

Route vandaag:

Wij hadden gisterenavond al van Paul aanwijzingen gekregen voor de eerste kilometers, zodat we niet onnodig over een slechte, modderig en steile weg hoefden. Wij zijn onafhankelijk van elkaar vertrokken. In het derde dorpje, waar volgens het boekje een cafeetje en winkeltje was, kwamen we elkaar weer tegen, genieten van een drankje met wat erbij en inkopen doen voor onderweg. Het ging er vandaag ook weer flink tegen aan heel wat klimmetjes en afdalingen, door een steeds wisselend landschap, met bossen en weilanden met grote hagen. Vandaag is het gebeurd, waar ik al die tijd al bang voor was, ik ben gruwelijk gevallen. Niet omdat ik gestruikeld of uitgegleden ben, maar ik ben met mijn schoenveter van de ene schoen blijven haken, aan een haakje van de andere. De schade is beperkt gebleven tot een paar stevig krassen op m”n knie en een kras op m’n elleboog. Ik heb even gedacht dat het zondag was, maar het was meer de schrik. In het eerst volgende dorpje, heb ik even wat gerust en aan man die net buiten stond gevraagd om wat water en hij had een buitenkraantje en de wond even schoongespoeld. Aangekomen op het overnachtingsadres, een kruising tussen een B&B en hotel/restaurant, mijn kamer opgezocht en de zaak schoongemaakt en gedesinfecteerd met tea tree oil. Mijn broek die onder het bloed zat ook gelijk gewassen. ‘S avonds heerlijk genoten van de maaltijd, het begon met een dienblad vol met kleine schaaltjes, gevuld met allerlei salades, hoofdgerecht was twee plakjes opgerolde gekookte ham met een kaas-mosterd saus, met gebakken aardappeltjes en ratatouille. Het geheel werd gevolgd door een schaal met diverse kazen. Als toetje kregen crème karamel, een flink stuk.
Na de maaltijd, waren we uitgeteld en moe, dus maar naar bed.

Routeoverzicht:

Chastellux-Sur-Cure (La Rue Perrin) – L’Huis-Raquin – L’Huis-Bobin – Marigny-l’Église – Crottefou – Les Îles Menéfrier – Le Vieux-Dun – Bonaré – Dun-Les-Places

Weer:

Zonnig, met hier en daar een wolkje – 25 graden

Opmerking:

 

3 Comments

Filed under De Tocht

3 Responses to Chastellux-Sur-Cure (La Rue Perrin) – Dun-Les-Places

 1. Sandra

  Lees het nu pas. Heb een tijdje “ruzie” met google op de telefoon.
  Niet meer doen gij……

 2. Franz

  Heel snelle herstel van jou valpartij.
  En verder geen rare capriolen uithalen onderweg.
  STERKTE….

 3. Jan en Grad

  Wat een rare gebeurtenis om te vallen.over een veter
  Sterkte, we hopen dat de “schade” beperkt blijft.

Geef een reactie