Cravant – La Jarrie

Dag: 28 datum 11 juli 

Kilometers: afstand 22,9 – totaal afgelegd 646

Was vroeg wakker, het hotel lag naast een druk bereden Route Nationale. Op gestaan en eerst maar gaan ontbijten, ja zo’n Frans ontbijt stelt ook niets voor, croissant, klein pistoletje, cupje confiture, pakje boter, glas jus d’orange en een kop thee, daar moet je het meedoen. Dan maar weer inpakken en even kijken hoe is het met het weer.

Route vandaag:

Ja, het is weer als gisteren, jack aan, regenhoes om de rugzak en poncho bij de hand. Klaar om te vertrekken, GPS gereset en gaan met die banaan. Eerst weer terug op de route van gisteren en gelijk beginnen met klimmen. Het was wel een dag met alleen maar klimmen en dalen, door hoofdzakelijk bos en nog eens bos. De eerste twee plaatsjes, waren drie á vier huizen en voor de rest niets, in het tweede plaatsje vond ik een overdekt droog plekje om even uit te rusten en wat te eten. In het derde dorpje was een supermarktje, waar ik inkopen kon doen voor mijn avondeten van vandaag, ik had namelijk te horen gekregen bij het reserveren, dat er niets te eten te krijgen was en ook geen winkel of restaurant. Ik ben in La Jarrie, in een groepsaccommodatie terecht gekomen. Alleen zijn erop dit moment geen groepen aanwezig, dus heb ik alles tot mijn beschikking. Ik probeer nu ook alles droog te krijgen, alles was kleddernat, mijn sokken ben ik aan het drogen boven het gasfornuis, mijn poncho hang over twee droogrekjes, mijn schoenen heb ik volgestopt met kranten en zelf droog ik ook al aardig op. Tijdens het schrijven, eet ik brood met rilletes du mans, drink thee en menthe d’eau en als toetje vond ik in een diepvrieskist sorbetijsjes.

Routeoverzicht:

Cravant – Accolay – Bessy-Sur-Cure – Arcy-Sur-Cure – Saint-Moré – La Jarrie

Weer:

Nat en nog eens nat – 17 graden

Opmerking:

 

5 Comments

Filed under De Tocht

5 Responses to Cravant – La Jarrie

 1. Con & Thea

  Dat valt vies tegen, en ik doe niet eens de regendans voor je :) ik zal wel wat mooi weer sturen, hier 30 +, maar wel kurkdroog, heel veel succes en hoop dat t daar ook droger wordt. Lig je op schema? Lees graag je stukjes, ga zo door! Liefs van ons

 2. Jean de Jongste

  12 juli 2014

  Zo te lezen gaat het goed met.je.
  Petje af hoor.
  Ga zo door.

  Jean

 3. Jan de buurman

  Hoi Theo, Ik realiseer me nu eigenlijk pas wat een voorbereiding deze tocht jou moet hebben gekost. En ook wat je nu nog onderweg allemaal moet organiseren en improviseren. Je moet het maar kunnen.

  Inmiddels zit er al zo’n kwart van de voetreis erop en Ik ben blij dat het (ondanks het slechte weer) goed met je gaat en je kennelijk geen blaren of andere mankementen hebt opgelopen. Want ik schrok toch wel een beetje toen ik las dat er toch pelgrims zijn die het in jaarlijkse etappes doen en ik mede schuldig ben aan het feit dat jij het in een keer doet.

  Maar goed, ik heb er alle vertrouwen in dat het jou gaat lukken. De bent de uitdaging aangegaan en tot nu toe volledig terecht.

  Theo ook ik geniet nog telkens van je reisverslagen en natuurlijk de foto’s die het allemaal nog eens een extra cachet geven.

  Heel veel succes gewenst in de komende tijd. Ook veel goed wandel weer en als het even kan “heel’ blijven.

  Groetjes,

  Jan

 4. Franz

  Wel heel spartaans zo te horen…..

Geef een reactie