Gueugnon – Paray-en-Monial

Dag: 39 datum 22 juli 

Kilometers: afstand 21,4 – totaal afgelegd 829

Na mijn kleine rustpauze, weer een normale wandeldag, nog steeds over de kortste afstand en een gelijkmatig hoogteprofiel. Na het ontbijt weer naar het eindpunt van gisteren.

Route vandaag:

De route was in het begin niet zo geweldig, een anderhalve kilometer langs een drukke D-weg. Het lopen langs deze weg werd beloond met een klim en een uitzicht op een mooi chateau, ik dacht daar moet ik onderlangs, zodat ik het goed kan zien. Het was weer eens anders, net voor het chateau, ging ik linksaf en toch achterlangs, ik kreeg alleen het portiershuis te zien. Het ging verder, maar daar moest ik een list verzinnen, mijn route liep over een afgesloten terrein, met een hek, bij dat hek stond een auto, ik weet niet van wie. Omlopen was een route van kilometers terug of om. Dus opzoek naar een oplossing, er liep een pad een paar honderd meter parallel, aan mijn pad. Hiervoor moest ik wel over een sloot en door een heg, daarna kon ik verder en terug naar mijn route. Het landschap was hoofdzakelijk weilanden, met hagen en kleine gehuchtjes. Uiteindelijk, kwam Paray-en-Monial in zicht, geen bijzondere stad, maar voor vele een bedevaartsoord. Opzoek naar een stempel, niet bij het gemeentehuis, niet in de baseliek, maar wel bij het office du toerisme, geen bijzondere. Ik had in tussen Monique al gebeld, zij kwam me weer ophalen, voor de laatste maal, morgen gaat het verder, zonder te weten waar ga ik slapen. Op het punt waar ik stond te wachten, hoor ik op eens “Hoi Theo”, het waren Joop & Hermien. We zitten weer op de hetzelfde schema. Morgen gaan we alledrie in dezelfde richting. Vanavond schrijf ik dus mijn Blog nog eenmaal in Grury, ik heb genoten van een heerlijk verblijf, lekker eten, van de Sauna, bubbelbad en een groot tweepersoonsbed. Bedankt Monique en Norbert.

Routeoverzicht:

Gueugnon – Chazey – Les Carrières – Les Carrières – La Champ-Breton – En Vèvre – Vigny-Les-Paray – Les Billetats – Les Bruyères – Paray-en-Monial

Weer:

Bewolkt, grauw en grijs – 21 graden

Opmerking:

 

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie