Paray-en-Monial – Anzy-le-Duc

Dag: 40 datum 23 juli 

Kilometers: afstand 21,8 – totaal afgelegd 851

Deze morgen, moest alles weer in de rugzak, dus weer terug naar volle bepakking. Voor het ontbijt had ik alles weer klaar staan. Vandaag kreeg ik van Monique, courgettebrood als extraatje, had ze afgelopen avond nog speciaal gebakken. Ik werd door beiden weggebracht. In de auto zegt Monique opeens, “Sjors” hun ruwharige teckel, wat doe je, hij zat het beleg van een van mijn broodjes op te eten.

Route vandaag:

Na afscheid genomen te hebben van Monique & Norbert, kon het weer beginnen, het viel gruwelijk tegen, het was wennen aan mijn volgepakte rugzak, het was warm en benauwd. Ik kon het ritme niet krijgen. In St Yan, had ik contact met Joop & Hermien, ik zou kijken of ik een overnachtingsadres kon vinden. Na één telefoontje had ik een slaapplek, het was geen probleem. Daarna moest ik nog 10 kilometer, het waren zware kilometers, ik heb echt lopen stompen, afzien. Aangekomen in Anzy-le-Duc, moest ik nog anderhalve kilometer. Maar deze anderhalve kilometer, waren wel de moeite waard, ik kwam bij een oud château, met een verbouwde schuur, om zeven uur zouden we aan tafel gaan, in het château, maar we moesten nog even wachten op een paar gasten die nog moesten komen. Het was speciaal, het waren vier jonge mensen met twee ezels. Na aankomst en verzorging van de ezels, konden we aan tafel. De avondmaaltijd, bestond uit een salade, rosbief met gegratineerde aardappels, kaas en tiramisu, van witte chocolade, met koekjes uit Normandië en nectarines. Het geheel werd vergezeld met rijkelijke veel wijn en afgesloten met koffie en thee.

Routeoverzicht:

Paray-en-Monial – Les Oliviers – La Petite Moirette -Saint Yan – La Varenne – Chateau Sélore – Les Gras – La Prie – Anzy-le-Duc (Le Lac)

Weer:

In de morgen bewolkt, af en toe een venijnig zonnetje – 29 graden

Opmerking:

 

8 Comments

Filed under De Tocht

8 Responses to Paray-en-Monial – Anzy-le-Duc

 1. Jan en Grad

  aan het eten zal het niet liggen 😉

 2. LUC

  THEO IK MOET DE GROETEN DOEN VAN DE MEESTERESSEN VAN PATONG ZE VRAGEN WANNEER JE LANGS KOMT WANDELEN ZONDER STOKKEN HET IS LEKKER WARM EN ZE ZIJN IN BLAKENDE GEZONDHEID HET TAFELTJE STAAT KLAAR .
  VEEL SUCCES MET DE 900 ST KM DIE OP KOMST IS .
  GOED WEER ,WEINIG REGEN EN GOED ETEN.
  GROETEN
  LUC

 3. Danielle

  Zo te lezen gaat het goed met de tocht. Je hebt al veel kilometers gemaakt.
  Zo,n ezel is zo gek nog niet. Niet sjouwen en gezelschap!
  Neem toch een ezel mee :-)

 4. Jan de buurman

  Hoi Theo, Vandaag de 24e juli feliciteer ik je met het bereiken van alweer een nieuwe mijlpaal.
  Van harte proficiat en nog vele jaren in een goede gezondheid toegewenst.

 5. jeanette

  Theo, alvast gefeliciteerd met je verjaardag .

 6. Con

  Hoi Theo, Op deze nationale rouwdag toch nog solidair met jou geweest.
  Heerlijk gelopen in de Groningse polder, tussen de koeien vlaaien en de schapen keutels door. Weer was idd warm maar er stond veel wind. Kortom de 27,5 km vol gemaakt. Voor morgen Gefeliciteerd. Maak er een fijne dag van. Grt Con

 7. Jos Zentjens

  en,

  Zen: Het eindpunt kan nooit zo interessant zijn als de weg ernaartoe.

 8. Jos Zentjens

  wandelspreuk voor Theo,

  Ralph Waldo Emerson:

  Als je schoenen afgedragen zijn,

  is de kracht van het leer in je lichaamsvezels overgegaan.

  Ik meet gezondheid af aan het aantal schoenen dat iemand versleten heeft.

Geef een reactie