Livinhac le Haut – la Cassagnolle

Dag: 64 datum 16 Augustus

Kilometers: afstand 27,9 – totaal afgelegd 1331
Hoogtemeters: stijgen 671 – dalen 603 – hoogste punt 404

Mijn kamergenoten waren twee oudere Franse fietsers en een Franse wandelaar, die er een wedstrijd van maakte, hij liep vijftig kilometer per dag, tot waar hij ging weet ik niet. Het avondeten en het ontbijt werd genuttigd, in een restaurant op vijftig meter van de gîte, was van dezelfde eigenaar

Route vandaag:

Voor het vertrek nog even langs de bakker en de Tabac, daarna kon het weer beginnen, net buiten het dorp kwam ik tot de ontdekking, dat het wat mistig was. Ik moest een aardig stukje gaan voordat er iets was, waar men wat te eten en te drinken kon krijgen. De verrassing de dag was, ik kom een een gehucht binnen gelopen en zie een auto staan met Nederlands kenteken, bij het eerste beste huis waar ik langs kwam zaten wat mensen buiten en die zeiden “Bonjour” en ik zei “Goede Morgen” de mensen reageerde met ook “Goede Morgen”. Het bleken dus Nederlanders te zijn, die daar een huis hebben en ik werd uitgenodigd om wat te komen drinken. Zij had ook de camino gelopen en vond het zo leuk, dat ze langs de camino iets wilde gaan doen voor pelgrims. Even gezellig zitten kletsen. Maar ik moest verder, er wachtte nog enkele kilometers en wat heuveltjes. In de omgeving van Figeac, had ik in mijn routeboek een omleiding gevonden, zodat ik niet door Figeac hoefde. Op de splitsing, stond ik even wat te drinken toen een drietal mensen langs kwamen met wie ik al een paar dagen, tegen ben gekomen op de route. Zij gingen naar Figeac, het was voor hun hun eindpunt van deze vakantie, met hen had ik af en toe een gesprek, zij spraken ook Duits, na afscheid te hebben genomen gingen wij ieder zijn weegs. Ik had nog een zevental kilometers te gaan. Op de weg naar la Cassagnolle, had ik al een paar bordjes gezien met de naam van de gîte. La Cassagnolle, is een gehucht van een vijftal huizen. Ik heb een slaapplek toegewezen gekregen, daarna lekker gedoucht, om half acht uur tijd om te eten. Het was een tafel vol 14 personen. We kregen een groentecrèmesoep, gegratineerde aardappels met gebakken worst en als toetje een kersenclafoutis.

Routeoverzicht:

Weer:    

Mistig, daarna zonnig – 22 graden

Opmerking:

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie